Welke diffuser kies jij?

 

Ik zou je vertellen, toen ik begon met de mooie olien als zelfzorg. ik totaal geen idee had
dat er zoveel opties waren. Mijn Home Essential kit was voor mij (een mama met kinderen) al best een hele uitgave. en ik had in een outlet store voor 15 euro eentje gekocht en was er reuze blij mee. Hij stopte als het water op was en hij kon zelfs bijna de hele nacht aan.


Het doel van je etherische oliediffuser is om essentiële oliemoleculen in de lucht te krijgen zodat ze kunnen worden ingeademd. Wanneer je die lekker ruikende oliën inademt, worden ze opgenomen in kleine bloedvaten en draagt het bloed de essentiële oliemoleculen door het hele lichaam.
Dit is vooral nuttig voor stemmingsveranderende therapeutische effecten.

Dus het belangrijkste is dat dit doel word bereikt. Mijn 15 euro diffuser was dus eens zo gek nog niet .

Maar hoe meer ik er over leerde, hoe hoger mijn eisen werken. 

En achteraf had ik graag een pagina zoals dit gelezen zodat ik wat gerichter mijn keuze kon maken en wat meer ins en outs wist.

 

 

 

Dit is wat ik persoonlijk in een diffuser zoek:

 

  • 1  Eenvoudig te reinigen en in te stellen
  • 2  Piept niet elke keer als ik op een knop druk
  • 3  Diffuus langer dan 6 uur
  • 4  Het lampje moet ook uit kunnen als de diffuser aan staat   
  • 5  Wisselstand bij langer diffusen, zodat hij over een langere periode aan en uit gaat.
  • 6  Weinig geluid

 

Play Video
Play Video

Utrasone Diffusers:

 

 Dit zijn de soorten diffusers die jij en ik meestal gebruiken.
Deze diffuser gebruikt een ultrasone golf (dat wil zeggen een geluidsgolf) om de vloeistof in het reservoir in trilling te brengen, waardoor het zodanig wordt geschud dat kleine deeltjes in de lucht worsen afgebroken en  zich beter kan verspreiden in de lucht. 
Dit type diffuser is over het algemeen vrij goed in het vullen van een hele kamer en fungeert als een zeer milde luchtbevochtiger.
Dit is mijn faforiete difusser. omdat hij 10 uur aan kan en heel stil is. ideal voor naast je bed.

Verstuivers:

 

Deze verschillen van ultrasone diffusers omdat ze geen waterreservoir gebruiken. Een vernevelingsverspreider gebruikt een stroom perslucht om pure essentiële olie in de lucht te verspreiden, geen water of andere drager nodig.

Dit zorgt voor een sterker therapeutisch effect, maar het heeft de neiging om meer essentiële olie tegelijk te gebruiken en sommige mensen vinden het verspillend als het gaat om dagelijks gebruik. Mijn faforiet merk voor zelfzorg, heeft er ook een maar helaas niet meer in Europa te bestellen. 
Hier is een mooi exemplaar dat ik op Amazon heb gevonden. 


Rietjes Diffuser:

Deze methode wordt voorgesteld voor diegenen die alleen maar zorgen maken over een onaangename geur. De hoeveelheid olie die op deze manier verdampt, is niet zo hoog als bij andere diffusers.

Leuke tip: Dit kun je ook met je oude flesjes doen. Thadahh. Omdat het kan.Kaarsenwarmers:

Gewoon nee. Doe dit niet. Er wordt vaak gesuggereerd dat kaarsenwarmers kunnen worden gebruikt om etherische oliën te verspreiden. Ik beveel dit ten zeerste af, omdat er goede aanwijzingen zijn dat warmte essentiële oliën kan beschadigen.

Conclusie: kies een diffuser die bij je past! En ik hoop dat ik je met het bovenstaande heb kunnen helpen.

Nog een paar tips:

Aannames doen van zowel de olie als de diffuser is “not done”

De diffuser is het medium dat helpt de olie en het aroma in de lucht te verspreiden.

Het gebruik van de verkeerde of lage kwaliteit oliën op een goede diffuser heeft zijn consequenties.

Ook werken sommige diffusers alleen met specifieke olie, dus daar moet je op letten bij aanschaf zo dat je diffuser goed blijft werken..

 

Een merk kopen

Mensen een groot merk betekent niet automatisch dat dit het beste is. Dit geld voor zowel de diffuser als Olie. Dit is een van de grootste fouten die men kan maken bij het kopen van een diffuser voor etherische oliën en er zijn helaas al zoveel mensen hier door te grazen genomen. Je ervaart dan talloze frustraties en kunt je vinger er niet op leggen.

Zorg voor een goede onderhoud van je oliediffuser

Het is erg belangrijk om de diffuser regelmatig op de juiste manier schoon te maken. Hoewel dit in het begin een uitdaging kan zijn, zul je in de loop van de tijd er aanwennen en het gewoon een routine gaan worden. immers zou jou een flesje water wat 5 dagen staat nog willen opdrinken. Wil je dan oud water met olie na 5 dagen nog wel inademen?

Leef bewust, voel je beter! 

Veel plezier bij het uitzoeken van een diffuser die bij je past. er is aanbod genoeg.