Alles over dōTERRA

Transparantie

 

Ik werk graag met de producten van dōTERRA. Uiteraard draait het zo als altijd om kwaliteit. Na een lang en zorgvuldig onderzoek kwam ik tot de conclusie dat dōTERRA

de hoogst haalbare kwaliteit levert. Zij kunnen dit waarborgen doordat elke olie zeer intensieve testen doorstaat het zijn er na mijn weten zo’n 54 uitgebreide volledig uitgevoerde tests.  En omdat de oliën worden gemaakt op de plekken in de wereld waar de planten van nature voor komen. van begin tot eind garandeerdt het de kwaliteit.

Maar er is nog iets wat dōTERRA heel speciaal maakt. Namelijk hun transparantie. En daar hou ik van. Lees maar mee..

Source to you

dōTERRA heeft er voor gekozen om zo transparant mogelijk te zijn door de rapporten van testen beschikbaar te maken voor het publiek.

Ze hebben een systeem waardoor alle olie, in elk flesje, terug te traceren is. Op deze manier kan je de testresultaten inzien, weet je waar de olie vandaan komt, door wie het geteeld is, specifieke componenten en zo voort.

Met mijn achtergrond vind ik dit erg fijn. Ik kan vaak al aan de componenten zien wat de fysieke eigenschappen van de olie zijn. Op de site  van source to you kan je alles terug vinden. 

Op de pagina kwaliteitsrapporten kan je de code die onder op jou flesje olie staat, invoeren. Het is een code die begint met de letters: ID. Na het invoeren van de code druk je op verzenden. Je krijgt de GC/MS testresultaten van een onafhankelijk, geverifieerd, lab te zien. Dit zijn de resultaten van de olie die correspondeert met het ID nummer wat je hebt ingevoerd. Kortom, je ziet alle ins en outs over de olie die je in handen hebt.

Misschien fijn om te weten dat dōTERRA een onafhankelijk lab zijn testen laat doen. En wel bij het Aromatic Plant Research Centre(APRC) die niet alleen testen voor de oliën van doterra doen, maar ook de oliën van andere bedrijven.

Co-Impact Sourcing

Bij elke aankoop van dōTERRA essentiële olie koopt u zoveel meer dan dat. dōTERRA haalt zijn oliën uit meer dan 40 landen, waarvan meer dan de helft als ontwikkelingslanden kan worden beschouwd.

Dus naast het leveren van essentiële oliën van de hoogste kwaliteit, zet dōTERRA zich in om een positief verschil te maken in het leven van boeren, oogstmachines en distilleerders die bijdragen aan de olieproductie van dōTERRA. Haalt dōTERRA ook haar oliën uit meer dan 40 landen.

Co-impact sourcing is een initiatief dat langdurige partnerschappen tracht te ontwikkelen en tegelijkertijd duurzame banen wil creëren en betrouwbare inkomsten wil verschaffen in onderontwikkelde gebieden. dōTERRA zet zich in voor de ethische behandeling van zijn leveranciers, door de mensen tijdige betalingen tegen eerlijke prijzen te bieden.

In onze bevoorrechte samenleving worden we wakker en letten we op waar de producten die we gebruiken vandaan komen en hoe ze worden gemaakt. Dit is een gebied waar ik steeds meer gepassioneerd over word, dus toen ik leerde hoe dōTERRA alleen ethische en duurzame praktijken gebruikt waarvan ik wist dat ik er trots op kon zijn om ervoor te kiezen.

EU keurmerk en nu?

Het enige wat dōTERRA niet heeft is een EU kwaliteit keurmerk. Dat is een van de dingen wat mij persoonlijk in het begin heel terughoudend maakte. En waarom kies ik dan nu toch voor dōTERRA?

Tuurlijk moeten de oliën aan bepaalde voorwaarden voldoen anders mag het niet eens geïmporteerd worden. Voor welk doeleind je de olie kunt gebruiken staat dan ook achter op het flesje. (zie plaatje hiernaast  Maar een EU keurmerk is dit niet. 

Er word nu al te vaak door vele bedrijven geroepen dat ook hun grondstoffen van biologische kwaliteit zijn. Maar dat is in heel veel gevallen dus echt niet zo. Zodra je wat verder dit aspect gaat onderzoeken en gaat vragen naar de herkomst of productie van het product vallen ze door de mand. Dit is dan voornamelijk zo als je denkt aan dan aan pesticiden maar ook aan toegevoegde hulpstoffen en of toevoegingen. dus voor de wet voldoen ze dan aan de voorwaarden om een dergelijk keurmerk te krijgen, maar in werkelijkheid schort het echt aan de kwaliteit en zuiverheid.

Omdat dōTERRA inkoopt uit veel verschillende ontwikkelingslanden. is er een enorm verschil in certificeringsvereisten en beschikbaarheid.  Sommige landen hebben niet eens een certificeringsaanbieding.  daarom leg ik jullie uit wat dōTERRA er zelf aan doet om toch kwaliteit te kunnen garanderen.

Allereerst worden de planten geteeld op de plek waar de plant het beste groeit (zie het plaatje).

Als dōTERRA een boer vindt die de plant teelt leren de ze boer hoe ze dat het beste kunnen doen, zodat de kwaliteit van de plant (en dus de olie) ook het allerbeste is.

Ze leren de boer ook hoe die het beste de planten kan oogste en distilleren. 

Hierdoor heeft doterra geweldige relaties rechtstreeks met de boeren en weten ze precies wat er tijdens het proces van groeien en oogsten gebeurt. 

Het plantmateriaal wordt vervolgens rechtstreeks naar de distilleerderijen van dōTERRA gestuurd en vervolgens rechtstreeks naar dōTERRA.

Voor dōTERRA is het dan nog niet goed genoeg, want ze willen met 100% zekerheid kunnen garanderen dat ELKE druppel olie van dezelfde constante kwaliteit is. 

Alle boeren moeten dus aan dezelfde kwaliteitsnormen voldoen. Ze ondergaan dezelfde reeks tests en mogen geen pesticiden, herbiciden, vulstoffen, synthetische stoffen of toegevoegde natuurlijke verbindingen te bevatten. Er is geen verschil in kwaliteit of zuiverheid.

Deze kwaliteits eisenzijn gestandaardiseerd. kwalteit waar de boeren aan moeten voldoen. maar ook een test protocol voor de olie zelf (dit wordt het CTPG genoemd). zodat ze deze kwaliteit kunnen waarborgen, plus een extra controle van  een onafhankelijke organisatie.het APRC, waarvan we de resultaten zelf kunnen inzien via source to you. Alle ongeoorloofde componenten worden altijd gevonden. En mocht er dus iets in zitten wat niet oke is, dan wordt deze olie niet verkocht! Op deze manier kom je tot dezelfde kwaliteit waarvoor ik sta en durf ik met een gerust had deze oliën aan te bevelen

Dit proces is heel anders dan het typische proces van de markt, waarbij het zelfs voorkomt dat een merk misschien niet eens weet hoe vervalst hun essentiële oliën zijn door de vele tussen handel wat er is. Hierboven een afbeeldingen die het verschil laten zien!

 

 

Healing Hands Foundaition

De Healing Hands Foundation® van dōTERRA helpt mensen en gemeenschappen over de hele wereld zelfredzaam te worden. 

Dit gebeurd door het aangaan van partnerschappen, door het faciliteren van ontwikkelingsprojecten in Co-Impact Sourcing® gemeenschappen en door dōTERRA Wellness Advocates te betrekken bij lokale en wereldwijde ontwikkelingsprojecten waar ze om geven.

 

Veel van de essentiële oliën komen uit ontwikkelingslanden, dus dōTERRA bevindt zich in een unieke positie om een ethische toeleveringsketen te bouwen en te onderhouden, die de behoeftige plattelandsgemeenschap ten goede komt.

De Hortes Alkmaar

Een voorbeeld van een Healing Hands project in Nederland was voor de Hortes in Alkmaar. Het heeft niet veel aandacht gehad in Nederland, wat ik zelf wel jammer vind. Maar er is een mooi doel bereikt. 

 

De Hortus in Alkmaar is meer dan een tuin. Het was de productielokatie van VSM voor zaden. VSM is vertrokken uit Nederland en terug na Duitsland. De mensen die hun werk in en om de tuin hadden, hebben er voor gevochten voor het behoud ervan. Er was veel geld nodig om het grond aantekopen. En door de Healing Hand Foundation is het gelukt en bestaat de Botaniche tuin nog steeds.

Veel dōTERRA Wellness Advocaten steunen de stichting met hun team met inzamelacties. Vele steken ook op locatie de handen uit de mouwen of bieden ondersteuning met hun kennis en ervaring. 

Hoe dan ook, het iets persoonlijks terug kunnen doen of geven voor een ander mens is een geschenk. Een geschenk dat mede mogelijk wordt gemaakt door dōTERRA